Kedves Páciensek! 


IDŐPONTFOGLALÁSOK

A Városkapu Egészségcentrum (VEC) nem tud időpontot adni az Orthopädie Zentrum Neusiedl-be (OZN) és fordítva. Habár mindkét helyszínen elérhető vagyok, egymástól független, két külön intézményről van szó. Mindkét helyszínen a recepció fogadja a hívásokat az adott ország saját nyelvén: az OZN német, a VEC magyar nyelven. Megértésüket köszönjük!


21. SZÁZADI ORTOPÉDIA

A világ egyre modernebb, az ember felveszi a ritmust, dolgozik, megy a gépezet, de időnként a szervezetünk megálljt parancsol; az elme csinálná, de a test nem engedi. Naponta halljuk idehaza és odakint, hogy nem értik a páciensek, "miért nem tudok 20 km-t futni, 50 km-t biciklizni fájdalom nélkül vagy 2000 méter magas hegyről lefele jönni fájdalom nélkül (!!a túlzott egészségtudatosság káros is lehet!!) vagy miért kell 2-3 havonta a munkám miatt mindig visszatérnem az orvoshoz a megszokott dolog miatt, pl. injekciót adatni." 

Az emberek már nem szeretnének, nem tudnak pihenni. Felgyorsult minden; a betegségek meggyógyulására szánt ill. ajánlott 2-6 hetes idő már sok, nem tudják, nem akarják kivárni, mert dolgozni, élni kell. Sokszor a munkáltató is nyomást gyakorol. Gyakran tapasztaljuk, hogy az operált páciens (pl. térdműtét) a műtét után 8-10 nappal már a tetőn van, idő előtt visszatér dolgozni, összefutunk vele a városban biciklin, havat lapátol, házat pakol ki, félmaratont fut, majd jön vissza hozzánk, hogy duzzadt a műtéti terület és nem érti. Hiába adtunk a műtét előtt és után részletes tájékoztatást, köddé válik. 

Emiatt nekünk, orvosoknak is változni, alkalmazkodni kell. Már egyre kevésbé működik a "szedjen fájdalomcsillapítót, ilyen-olyan étrendkiegészítőt, pihenjen, menjen 10-15x fizioterápiára"; gyorsabb megoldás kell: mint egy Forma 1-es kerékcsere. A magánrendelések, a nem műtéti kezelések profilja egyre inkább a szteroid-medicína fele tolódik, hiszen a fájdalom és a gyulladás ellen ez a leggyorsabb megoldás a "risk-benefit" tényezőt is figyelembe véve. Elmondjuk, hogy a beadott injekció pl. átmeneti magas vérnyomást, vércukor emelkedést, bőrreakciót, stb. okozhat, de a páciensek mégis igényt tartanak a kezelésre... mert összességében gyorsan és sokat segít...


MŰTÉTI IDŐPONTOK

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon (2024.07.09.) legkorábban 2025. január első felére tudok időpontot adni annak a kedves Páciensnek, aki nekem szavaz bizalmat. Írom ezt azért, ha valaki műtét elvégzése céljából foglalna időpontot nálam szakrendelésen, tudja mire számíthat. Megértésüket köszönöm!


MAGÁNRENDELÉS

A Városkapu Egészségcentrumban töretlenül rendelkezésre áll!!
Köszönöm, hogy ennyien megtisztelnek a bizalmukkal!


EGYNAPOS SEBÉSZETI MŰTÉTEK

2023. szeptembertől az egynapos ortopédiai-baleseti sebészeti előjegyzett beavatkozásokat (pl. térdízületi csőtükrözés - arthroscopia, bütyök és kalapácsujj műtét, fémeltávolítás, stb...) a

Zirci Erzsébet Kórház - Rendelőintézetben

végzem, ahol a páciensek a beavatkozásokat TB-támogatottan (azaz ingyen) tudják igénybe venni.

A műtétek mellett szakrendelésen is elérhető vagyok (12 éves kortól)!
Várom a kedves Páciensek jelentkezését Zirc és környékéről! 

Soron következő műtéti napok:
08.09., 09.06., 09.20., 10.04., 10.18., 


FŐORVOSKÉNT AUSZTRIÁBAN

Hatalmas megtiszteltetés: az Orthopädie Zentrum Neusiedl vezetése főorvosi kinevezéssel (Oberarzt - OA) ismeri el az eddigi munkám és ad bizalmat egy hosszútávú együttműködésre. 


MAGYAR NYELVEN ORTOPÉDIAI SZAKRENDELÉS BURGENLANDBAN

2023. tavaszán, az akkor "szabadúszó" orvost az Orthopädie Zentrum Neusiedl vezetése megkeresett, lenne-e kedvem náluk ortopédusként dolgozni, mert rengeteg magyar él/vállal munkát Burgenlandban, Ausztriában van egészségbiztosításuk és nagy igény lenne egy orvosra, aki magyarul is beszél. Ez furán hangzik, hogy nem a külföldi pácienstől várják el az ortopédiai betegségek németül történő részletes felvázolását, hanem egy olyan orvost keresnek, aki mindkét nyelvet beszéli, így megkönnyítve a páciens helyzetét, az orvos-beteg kapcsolat harmonikusabb kialakulását, ezáltal biztosítva a teljes szintű minőségi ellátást. 
Többszöri személyes beszélgetést a vezetéssel, illetve hospitációt követően a 
felkérést tisztelettel elfogadtam. 

2023. augusztustól rendelek az "Orthopädie Zentrum Neusiedl"-ben, ahol nemcsak német, hanem magyar nyelven is biztosított az ortopédiai problémákkal érkező páciensek ellátása. 
Emellett elismert specialista orvos(ok) mellett dolgozom a műtőben, hogy minél több és magasabb szintű ortopédiai beavatkozásokat sajátítsak el.

Kapcsolat: https://www.ortho-neusiedl.at/ 


 
______________________________________________________________________________________


Rendeléseinkre a kiadott időpontokat hamar kifoglalják, aminek örülünk és külön megtiszteltetés. Hátránya azonban, hogy korábban a 4-5 hetes várakozást (érthetően) nem mindenki tolerálta és időközben elment más orvoshoz, de nálunk az időpontot nem mondta le. A hosszú várakozást elkerülve a jövőben csak 1, max. 2 hétre előre lesz a magánrendelés foglalható. A rendelés előtti napon emlékeztető SMS-t küldünk. Megértésüket köszönjük!

_____________________________________________________________________

A rendelés gerincét adó ellátások, kezelések:

 1. Ízületi injekciók beadása porckopás talaján kialakult fájdalom, egyéb gyulladás, illetve mozgáskorlátozottság enyhítése, megszüntetése céljából:
  - pl. ízületbe adható hyaluronsav készítmények ("ízületi feltöltés"), különböző erősségű gyulladáscsökkentő szteroid készítmények beadása

  További gyógyszeres/nem gyógyszeres kezelési tervek:
  - szájon át szedhető, nagy hatékonyságú hyaluronsav készítmények, porcerősítők
  - inak, izmok, porckorongok regenerálódását segítő minőségi kiegészítők
  - gyulladáscsökkentők egyénre szabva
  - fizioterápiás tanácsok
  - az ízületek működésének képekkel, videókkal való demonstrálása nagy kijelzőn

  https://www.goodwill.hu/terdizuleti-porckopas/

 2. Első és második szakvélemény mind ortopédiai, mind baleseti sebészeti kérdésekben 12 éves kortól
 3. Gerincfájdalmak infúziós kezelése (lásd lent)
 4. Kisműtétek, egyéb beavatkozások

A magánrendelésről képalkotó vizsgálatokra beutalás NEM történik!

Kérem a betegeket, hogy az adott ízület/végtag 3 HÓNAPON BELÜLI röntgen- és/vagy CT/MRI/UH-felvételeket hozzák magukkal!
Amennyiben képalkotó eljárás nem áll rendelkezésre, úgy a szakvizsgálat bizonyos esetekben korlátozott hitelességgel bír!

==============================================================================

Gerincfájdalmak infúziós kezelése

- azokban az esetekben, ahol a gyógyszeres és egyéb más terápia nem hozta meg a várt eredményt, illetve műtét végzése nem ajánlott

1. betegvizsgálat, konzultáció, az infúzió beadásának elbírálása (25.000,- HUF)
2. első infúziós kezelés (25.000,- HUF)
3. második infúziós kezelés (25.000,- HUF)