ÖNÉLETRAJZ

 

Rumi Márk vagyok, Győrött születtem 1984-ben. Ebben a városban jártam gimnáziumba (Révai - matematika-angol-német osztály) és itt kezdtem el dolgozni az orvosi diploma megszerzése évében (2008).

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház akkori Traumatológiai, Orthopaediai és Kézsebészeti Centrumban másfél évet töltöttem el, majd szintén összesen másfél évet a Központi Anaesztheziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon (6 hónap), valamint a különböző sebészeti jellegű osztályokon (2-2 hónap) rotációs rendszerben. Két éven keresztül másodállásként munkát vállaltam előbb a kapuvári, majd később a csornai háziorvosi ügyeletben, szoros kooperációban az Országos Mentőszolgálattal.

2011-ben Németországba (Rheinland-Pfalz) költöztünk, ahol eredetileg két év szakmai tapasztalatszerzés volt a cél. Itt hasi-baleseti-ortopédsebészeti osztályon voltam osztályos orvos 24 hónapig. Időközben lehetőség nyílt a magyar évek egy részének beszámításával a szakvizsga megszerzésére, így tovább szorgalmaztam a kötelezően előírt, még hiányzó gyakorlatok teljesítését. 2014-ben Bajorországba (Bayern) vitt az utunk, ahol először ortopédia és baleseti sebészeti osztályon voltam szakorvosjelölt, majd 2015. decembertől egy 105 ágyas ortopédiai szakklinikán álltam alkalmazásban, melynek Gerincsebészeti (Stat.1), Endoprotetika, Gyermek- és Rheumaortopédia (Stat.2), Arthroszkópia és Vállsebészet, Lábsebészet (Stat.3) részlegén töltöttem 8-8-8 hónapot. A szakmailag intenzív és tartalmas magyar-német évek után Münchenben megszereztem a szakvizsgát ortopédia és baleseti sebészetből 2017-ben.

A Magyarországon szerzett szakmai tapasztalatot a külfödi osztályvezetők hamar elismerték és lehetőség nyílt tovább fejlődni. Számos kurzus vette kezdetét, ezek nagyrészt manuális jellegűek voltak, melyeknek többek között Heidelberg, Düsseldorf, München, Bern, Frankfurt am Main, Wolkenstein adott otthont, így Németország, Svájc és Olaszország német nyelvterületei (Dél-Tirol) voltak a kurzusok helyszínei. Cadaveren végzett gyakorlatok keretein belül - melyek főleg arthroszkópos jellegűek voltak - látogattam el többször az Arthrex, ConMed laborokba, az AE ("Német endoprotetika társaság") által Svájcba, illetve nem-cadaver gyakorlatokat végezhettünk a DePuy cég által szervezve.

Az elmúlt években nagy hangsúlyt és sok időt fektettem számos műtéti technika gyakorlására, de ezek mellett a konzervatív (nem műtéti) kezelések is nagy szerepet kaptak.

2015-ben elsajátítottam az "Ízületi és lágyrészultrahang" technikát (Fachklinik Enzensberg), ezután több száz UH-vizsgálat következett.

Több mint 1000 röntgen-kontrollált gerinc-infiltrációs kezelést végeztem az ortopédia klinikán és aktívan részt vettem az újszülöttkori csípődisplasia Graf-szerinti ultrahangos szűrésében és kezelésében.

Ennyi idő után a lehetőség már adott volt a hosszú távú külföldi életre. Hazatérésemben motivált egyrészt a külföldön megtanult hasznos "trükkök" fokozatos áthangolása a magyar medicínára, másrészt az alkotási vágy, a kihívás, hogy mindezt empátiával, türelemmel, akár más kivitelezésben, sokszor nagy nehézségek árán is, de a beteg elégedettségéhez vezessen.

2017. december 1-től 2020. november 30-ig dolgoztam ortopéd és baleseti sebész szakorvosként a mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézet Traumatológiai Osztályán. Feladataim között műtétek elvégzése, betegek vezetése, vizsgálatok szervezése, szakrendelés és ügyeleti tevékenység lebonyolítása szerepelt. Specializálódásként az arthroscopos sebészetet és a lábsebészetet választottam.

2018. október 1-től 2020. június 30-ig a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatorvosa, 2021. június 30-ig keretorvosa voltam.

2019. április 1-től magánrendelek a Városkapu Egészségcentrumban.

2021. júniustól 2022. júniusig sportorvosi szakrendelésben segítettem az OSH Győr rendelőben.  

2021. április 20-tól 2023. április 6-ig a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézetben dolgoztam orvos-igazgatóként, emellett 2021. július 1-től 2023. április 6-ig az újrainduló Traumatológiai és Egynapos sebészeti részleg vezetőjeként és műtővezetőként voltam tevékeny. Az összesen öt éves Karolinában töltött időm alatt több mint 1000 műtétet végeztem el önállóan. Tekintettel a kórház ellátási struktúrájának változására, újorientációjára, a Traumatológiai és Egynapos sebészeti részleg 2023. április 7-től szüneteltetésre került, így a szakmai hátteret biztosító részleg nem állt tovább rendelkezésre, a szerződésemet felmondtam. 

A két év szakmai kihívásait kipihenve az újakat nem kellett keresni, megtaláltak. Így fogadtam el a Soproni Erzsébet Oktató Kórház megkeresését és dolgoztam - az ausztriai munkám felépítéséig - egy fantasztikus csapatban.

Az Orthopädie Zentrum Neusiedl lehetőséget biztosít a kedvenc szakterületem, az ortopédia gyakorlására, melyet olyan eleganciával tehetek egy olyan környezetben, mely a németországi időszakomat idézi. Mindezt két nyelven.

A Zirci Erzsébet Kórház - Rendelőintézet felkeresése részemről az egynapos baleseti és ortopéd sebészeti beavatkozások valamint rendelés céljából történt. A műtéteket egy gyönyörűen kialakított blokkban végezhetem, ahol a páciensek csaknem szállodai minőségű környezetben - legyen az a felügyeleti részleg minősége, a személyzet figyelmessége és a gyönyörű elhelyezkedés, kilátás - kerülnek ellátásra.


Tisztelettel és köszönettel:

Dr. Rumi Márk


 • 1998-2002  Révai Miklós Gimázium
 • 2002-2008 Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar
 • 2008-2011   Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház
 • 2011-2013    Kreiskrankenhaus Grünstadt, Rheinland-Pfalz, DE
 • 2014-2015   Krankenhaus Vilshofen, Bayern, DE
 • 2015-2017   Orthopädische Fachklinik Schwarzach, Bayern, DE
 • 2017             Facharztanerkennung Orthopädie und Unfallchirurgie, München, DE
 • 2017-2018   Ärztlicher Bereitschaftsdienst in Bayern - KVB, DE
 • 2017-2020  Karolina Kórház - Rendelőintézet
 • 2018-2020  Mosonmagyaróvári Kézilabda Club
 • 2019-           Városkapu Egészségcentrum
 • 2020-2021  Kardirex Egészségügyi Központ
 • 2021-2022  OSH Győr
 • 2021-2023  Mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézet
 • 2023           Soproni Erzsébet Oktató Kórház
 • 2023           Eintragung in die Ärzteliste: Facharzt für Orthopädie und Unfallchirurgie,
                      Burgenland, Österreich
 • 2023-          Orthopädie Zentrum Neusiedl, AT
 • 2023-          Zirci Erzsébet Kórház - Rendelőintézet

             TAGSÁG: Ärztekammer für Burgenland